Over Sjoud

SJOUD staat voor Sociale Jongeren OUDewater en is een jongerenvereniging voor en door onze leden.

Als doel hebben wij om een sociale omgeving te creëren waarin jongeren elkaar kunnen ontmoeten en door middel van afwisselende activiteiten gezelligheid en plezier kunnen beleven.

Onze vereniging is in 1965 opgericht en is sinds die tijd succesvol in het brengen van plezier en gezelligheid.
Jongeren kunnen bij ons lid worden om mee te doen aan uiteenlopende activiteiten, hun vrienden/kennissenkring uit te breiden, gezelligheid en plezier te beleven of zichzelf persoonlijk te ontwikkelen binnen het bestuur of een van de diverse commissies die onze vereniging heeft.

 

Bestuur:

Om een vereniging als de onze goed draaiende te houden is er toch enige sturing nodig. Ons bestuur is een groep actieve leden welke het reilen en zeilen van de vereniging in goede banen proberen te sturen.

 

 

 

 

 

sjoudout

SJOUD-Out:

Wij beschikken over ons eigen honk welke wij in ons eigen beheer hebben. In de SJOUD-Out zijn er verschillende activiteiten die afhankelijk van het seizoen wekelijks gehouden worden, denk hierbij bijvoorbeeld aan het oefenen voor onze toneeluitvoering.

Daarnaast zitten wij hier vrij regelmatig te vergaderen ter voorbereiding van onze activiteiten en worden er regelmatig feesten of andere bijeenkomsten georganiseerd.

toneel

Toneel:

De leden van SJOUD voeren jaarlijks een toneelstuk op welke wij met veel plezier met onze eigen leden in elkaar zetten.

Onder de leus ´gezelligheid voorop´ kijken wij jaarlijks binnen ons ledenbestand wie er mee wil spelen en zoeken hier een stuk bij.

De audities worden al jaren volgens het 100% meedoe garantie gehouden en menig kenner van het amateurtoneel beschuldigt ons er vaak van dat wij bij het spelerspakket eerder gaan voor de kwantiteit als voor de kwaliteit. Dit zorgt er dan ook al jaren voor dat wij onze leden met veel gezelligheid de kans geven om de ervaring van het toneelspelen mee te kunnen geven.

 

Dijkfeest:

Jaarlijks organiseert de SJOUD op de eerste zaterdag van oktober het Dijkfeest aan de Papekopperstraatweg 66 bij Loonbedrijf M. van Dijk.

De prachtige locatie van meneer en mevrouw van Dijk blijkt al jaren geschikt als feestlocatie en zorgt al jaren voor een volle tent.

Met een commissie van ongeveer 20 van onze eigen leden slagen wij er al jaren in om naarst de ruim 1000 bezoekers ook onze commissieleden een lesje in organisatiekunde te geven, dit vaak onder het motto: ´Bedenk iets en doe iets!´

Manegefeest:

Sinds 2017 is het Manegefeest weer terug van weggeweest. Na jaren lang dit feest te hebben georganiseerd, is deze prachtige locatie van de Hollandsche IJsselruiters in Oudewater weer vrij om 1 keer per jaar verbouwd te worden tot geschikt feestterrein. In de 60 meter lange schuur is voldoende ruimte om iedereen toe te laten en om elk jaar weer ruim 1000 bezoekers te ontvangen. In de derde week van maart zijn wij het eerste schuurfeest van het jaar in de nabije omgeving!

 

 

Drive In:

Sinds 2016 organiseert de SJOUD ook de drive in bioscoop. Begonnen als feest ter ere van het 50 jarige bestaan van onze vereniging, is dit uitgelopen tot een terugkomend iets. Vanuit je luie autostoel kan je afstemmen op de juiste frequentie en een film door je autoruit kijken. Honger of dorst? Via een lichtje die je op je dak kunt zetten, zorgen wij voor de catering: M&M’s, popcorn, broodjes worst, bier, wijn, fris! Van alle gemakken bent u voorzien, zonder dat u ook maar een moment uw aandacht van de film hoeft te verliezen. Gelegen aan het parkeerterrein van de Sint Jansstraat in Oudewater is er voldoende ruimte voor elke soort auto.

sport

Sport:

Bij ons in de vereniging staat sport hoog in het vaandel. Al jaren gaan wij menig sportevenement af om onze kwaliteiten weer te laten zien. Wordt er niets georganiseerd? Geen probleem, dan organiseren we zelf iets origineels. Zo doen we al jaren (succesvol) mee met het Hemelvaart voetbaltoernooi in Harmelen, het Six2Six voetbaltoernooi in Oudewater en het Rugbytoernooi in Nieuwegein. Een greep in andere sporten die we doen: volleybal, trefbal, zaalvoetbal, touwtrekken, bubblevoetbal, darten, curling, waterpolo en sup-polo.

 

Heb jij nog een leuk idee om te doen? Ken jij nog een sporttoernooi? Laat het weten, stuur een mail naar sjoud@live.nl.

 

Sponsoringen:

Wij zijn als vereniging vrij van subsidies en halen onze financiën uit door onze zelf georganiseerde activiteiten. Hierbij krijgen wij ook veel hulp van bedrijven uit de regio welke (vaak in natura) ons hier erg goed bij steunen. Wilt u als bedrijf of persoon uw naam verbinden aan naar onze mening wel de mooiste vereniging van de regio? Neem dan contact op met iemand uit het bestuur of stuur een mail naar sjoud@live.nl.